️️ ️
Brown House & Tea
Markę Brown House & Tea założyła Kasia Ogrodzińska-Skałba. Herbata jest jej pasją, a wszystko zaczęło się w kraju, który jest znany z miłości do herbaty - Anglii. Choć miejsce zamieszkania się zmieniło zafascynowanie herbatą pozostało. Po powrocie do Polski Kasia postanowiła połączyć swoje dwie pasje - zdrowe odżywianie i herbaty. I tak powstało Brown House & Tea oferujące kraftowe, zdrowe, aromatyczne blendy herbat z całego świata. Są odpowiedzią na masową produkcję herbaty, cechuje je rzemieślnicze podejście do każdego etapu produkcji. Herbatę Brown House & Tea cechuje po pierwsze to, że jej składniki pochodzą od sprawdzonych farmerów, którzy stosują ekologiczną uprawę, po drugie, że jest mieszana i pakowana ręcznie, po trzecie wreszcie Kasia ciągle sama testuje, sprawdza, próbuje i eksperymentuje, by znaleźć satysfakcjonujący profil smakowy.
Kasia uważa, że ciągła zmiana i niekończące się dążenie do perfekcji jest przede wszystkim tym, co odróżnia produkt masowy od kraftowego. Niebezosobowa produkcja, wymagająca wyspecjalizowanych umiejętności, szczegółowego dbania o każdy jej etap - to zapewnia autentyczność produktów i najwyższą jakość.
Kasia tworząc blendy herbat wyobraża sobie proces tworzenia obrazów - dlatego też nazywa swoje mieszkanki imionami malarek z różnych stron świata - których dzieła warto dziś przybliżyć, także ze względu na ich bezkompromisowość. Dziś pijąc Ike możemy myśleć o twórczości Ike Gyokuran, wybitnej, XVIII-wiecznej japońskiej malarki, kaligrafki i poetki tworzącą w okresie Edo, a smakując nowość, Clea, można kontemplować wyjątkowe obrazy egipskiej XX-wiecznej malarki Clei Badaro.
Ponieważ w spożyciu herbaty Polska prześciga nawet Chiny - kraj utożsamiany w herbatą, nic dziwnego, że miłośników kraftowych herbat najwyższej jakości Brown House & Tea ciągle przybywa.